Quines sancions ens podem trobar si no es presenta? Al pitjor dels casos, fins a un 150% del què s'ha de pagar.
La campanya de la renda de 2018 arriba al final. Aquest mateix dilluns 1 de juliol és l'últim dia per presentar la declaració de l'IRPF. Els contribuents han tingut marge des del passat 2 d'abril. Segons les últimes dades d'Hisenda i l'Agència Tributària fins el passat 11 de juny s'havien retornat 5.296.000 d'euros a 8,1 milions de contribuents.
I què passa si no es presenta la declaració dins del termini habilitat? El contribuent pot rebre fortes sancions, però aquestes dependran de variants.
Sancions fins al 20% si es presenta de forma voluntària.
Les declaracions que resultin a ingressar i que es presenten de forma voluntària després de finalitzar el termini i sense que ho requereixi l'Agència Tributària tindran un recàrrec que variarà en funció del retard. En tot cas, les sancions poden ser sumatòries.
Seran el 5% de la quantitat ingressada fins a tres mesos després del termini de la presentació; el 10% entre tres mesos i un dia i sis mesos després d'acabar el termini; el 15% de sis mesos i un dia a 12 mesos després d'acabar el termini; i el 20% i els interessos de demora que s'hagin d'aplicar si la declaració es presenta un any després d'acabar el termini. Hi ha reduccions en funció de la celeritat amb la qual es realitzen els pagaments.
Sancions fins al 150% si Hisenda detecta que no s'ha presentat.
El veritable problema pot sorgir quan, el declarant no fa la declaració, no intenta presentar-la fora de termini, Hisenda ho detecta i li envia una notificació. En aquest cas, els interessos de demora es pagaran des del primer dia fora de termini i es sumarà una sanció que va des del 50% al 150% sobre el que s'hagi de pagar.
En cas que la declaració surti a retornar i no s'hagi fet, igualment es tindrà dret a rebre l'import, però també s'aplicaran sancions.
Així doncs, des d'iPremsa recomanem realitzar el tràmit per evitar qualsevol sanció, tan si surt a pagar com a retornar.