Més informació

Miquel:  619 83 73 50

David:  629 16 20 32

Curiositats de Santa Coloma de Farners

Descobreix una de les localitats més singulars de la comarca de la Selva

Una de les localitats més singulars i sorprenents de la Selva és Santa Coloma de Farners. Situada en un semicercle delimitat entre muntanyes, reuneix una increïble quantitat d'ermites de gran importància històric que no hauríem de deixar de visitar. La primera referència escrita a aquesta població es troba en l'any 886, quan es va esmentar com Sauleda.

Des de llavors fins ara, ha evolucionat i crescut moltíssim, fins a esdevenir la capital de la comarca i té prop de 13 000 habitants. Visita aquest municipi, suposa accedir a enclavaments amb una història viva i, sovint, un relat llegendari que els dota d'interès i originalitat.

 

Així, per exemple, volem compartir amb tu algunes de les curiositats més cridaneres d'aquesta preciosa ciutat:

1. La font de Sant Salvador, localitzada al parc amb el qual comparteix nom, ha canviat moltíssim després de la remodelació del segle passat. La llegenda narra que Sant Salvador va obrar el miracle de fer brollar aigua d'una roca. Per recordar-ho, es va fer instal·lar una de grans dimensions al parc, propera a on era la font antiga, i es va canalitzar perquè flueixi l'aigua per ella a través de tres filtres.

 

2. Un dels successos històrics més cèlebres de la ciutat és la Guerra dels Segadors. Va tenir lloc entre 1640 i 1652 i va presentar incidents concrets a Santa Coloma de Farners. Així, després de l'assassinat d'un agutzil i els seus servents, el rei Felip IV va ordenar incendiar totes les cases de poble, tot i que la intervenció de Jóc va evitar el desastre total, si bé van ser destruïdes una vintena d'habitatges. En conseqüència, es conserven pocs immobles anteriors a 1640, la data d'aquest incendi provocat.

 

3. El sector del suro està, tradicionalment, molt vinculat a aquesta localitat. Des dels segles XVII i XIX, sobretot, els seus habitants han aprofitat els boscos d'alzinars i suredes que els envolten per obtenir aquest suro que es treballa, després, en les fàbriques d'aquesta i altres comarques catalanes.