Més informació

Miquel:  619 83 73 50

David:  629 16 20 32

Per què fer còpies de seguretat?

Fas còpies de seguretat?

Segurament, alguns de vosaltres ja us heu trobat en aquesta situació alguna vegada. Un bon dia, mentre treballava des de casa o a l'oficina, un tall de llum va trencar amb la seva tranquil·litat i sorpresa!, en reiniciar el teu ordinador hi havia alguna cosa que ja no funcionava com sempre, les seves dades s'havien esborrat.

Hem d'entendre que els ordinadors no són immunes a les avaries de el disc intern, virus o fins i tot eliminacions "accidentals". Per això, ser conscients de la importància de realitzar una còpia de seguretat o "backup" periòdicament, ens ajudarà a prevenir la pèrdua de dades.

Des CDmon destaquen-alguns aspectes claus a tenir en compte: segurament, alguns de vosaltres ja us heu trobat en aquesta situació alguna vegada. Un bon dia, mentre treballava des de casa o a l'oficina, un tall de llum va trencar amb la seva tranquil·litat i sorpresa!, en reiniciar el teu ordinador hi havia alguna cosa que ja no funcionava com sempre, les seves dades s'havien esborrat.

Hem d'entendre que els ordinadors no són immunes a les avaries del disc intern, virus o fins i tot eliminacions "accidentals". Per això, ser conscients de la importància de realitzar una còpia de seguretat o "backup" periòdicament, ens ajudarà a prevenir la pèrdua de dades.

Des CDmon destaquen-alguns aspectes claus a tenir en compte:

1. Integritat en les dades
Comprova que les dades, de les quals has de fer una còpia de seguretat, no estan malmeses ni incompletes.

2. Cobertura
Davant la pregunta "de què hem de fer backup?", Qüestiona quines serien les dades que podrien fer més a faltar en cas de pèrdua.

3. Freqüència
Fes còpies de seguretat amb la mateixa freqüència amb la qual treballes en el teu ordinador. Si cada dia modifiques les teves dades, però tan sols programes una còpia de seguretat al mes, en cas de pèrdua abans de la data de la còpia de seguretat, totes les modificacions es perdran.

4. Separació
Després de realitzar les còpies és important que no totes es guardin en el mateix lloc. Hem d'arxivar i distribuir les còpies en llocs diferents perquè en cas de pèrdua, robatori o catàstrofe natural, puguem recuperar, com a mínim, una de les còpies.

5. Històric
No guardis únicament l'últim backup que vares fer, sinó també els anteriors a aquest, almenys durant un temps prudencial. Per exemple, si avui t'adones que ha desaparegut un arxiu important i en restaurar el backup d'ahir aquest no està, podràs retrocedir en el temps fins a trobar-lo.

6. Proves
Arribats a aquest punt, en el qual hem realitzat còpies de seguretat de tot el necessari, amb freqüència periòdica i guardat en diferents llocs, hem de comprovar que realment aquestes còpies funcionen correctament. Per a això, cal fer proves de restauració imaginant-se que necessita un arxiu determinat i comprovant que realment s'ha desat.

7. Seguretat
Protegeix les dades de la còpia de seguretat de la mateixa manera que ho fa amb les dades originals en el teu ordinador. No serveix de res protegir el nostre ordinador amb les millors mesures de seguretat si mentrestant les nostres dades de la còpia de seguretat són fàcilment accessibles.
Comprova que les dades, de les quals has de fer una còpia de seguretat, no estan malmeses ni incompletes.

8. Cobertura
Davant la pregunta "de què hem de fer backup?", Qüestiona quines serien les dades que podrien fer més a faltar en cas de pèrdua.

9. Freqüència
Fes còpies de seguretat amb la mateixa freqüència amb la que treballes en el teu ordinador. Si tots els dies modifiques les teves dades però tan sols programes una còpia de seguretat a el mes, en cas de pèrdua abans de la data de la còpia de seguretat, totes les modificacions es perdran.

10. Separació
Després de realitzar les còpies és important que no totes es guardin en el mateix lloc. Hem d'arxivar i distribuir les còpies en llocs diferents perquè en cas de pèrdua, robatori o catàstrofe natural, puguem recuperar, com a mínim, una de les còpies.