Més informació

Miquel:  619 83 73 50

David:  629 16 20 32

Quina és la millor manera d'utilitzar WhatsApp a l'ordinador

Hi ha diferències entre utilitzar aquest sistema de missatges amb un PC o un Mac.

Per a molts va ser gairebé revolucionari que WhatsApp pogués executar-se a l'ordinador. Encara que des de l'aparició d'aquesta funció, a la qual podem accedir des del navegador a la pàgina web.whatsapp.com o des de l'aplicació oficial per a Windows o Mac, s'han produït poques novetats. Però les diferències entre utilitzar WhatsApp al navegador o amb l'aplicació per ordinador són més grans del què sembla.

Està clar que fer servir la versió per a navegador és l'opció més senzilla. I la més recomanable si fem servir un ordinador amb el qual no treballem normalment. Només cal accedir al web de WhatsApp web, escanejar un codi de barres amb l'aplicació de WhatsApp al telèfon i ja podem usar el servei. Mentre que l'aplicació de WhatsApp per ordinador ha de ser instal·lada.

Una de les principals característiques de l'app de WhatsApp per ordinador: podem usar dreceres de teclat

A l'executar WhatsApp d'una manera o altra al PC, el seu funcionament sembla bastant similar. De fet, l'aplicació de WhatsApp per ordinador no és altra cosa que un navegador que executa WhatsApp web. Però compta amb algunes característiques especials que la fan més recomanable.

Una de les principals: podem usar dreceres de teclat. Per conèixer-les podem consultar-les al menú superior de l'aplicació. Aquestes dreceres de teclat permeten accedir a diferents funcions més ràpidament. Una cosa que és molt positiu per a usuaris que facin servir amb molta freqüència el servei de missatges al seu ordinador. Com és el cas dels que l'utilitzen per a assumptes professionals. Bé sigui la versió estàndard o la versió business.

Si anem al menú arxiu podem tancar la sessió perquè ningú pugui veure els nostres missatges. Una cosa que també podem fer executant WhatsApp en un navegador d'ordinador. El problema és que és molt més fàcil que se'ns oblidi tancar sessió si WhatsApp s'executa en una pestanya de navegador. El que pot deixar exposades les nostres converses si algú més fa servir l'ordinador.

És més senzill recordar-nos de tancar la sessió a l'aplicació. Una fet important si treballem amb l'ordinador a una oficina o a un espai públic. D'altra banda, encara que l'aplicació de WhatsApp no ??està exempta d'errors que poden mostrar dades privades, si a la nostra feina es monitoritza el contingut que executem al navegador del l'ordinador, seria molt més fàcil pels nostres caps veure les converses que si fem servir la versió d'escriptori.

Al cap i a la fi, sovint amb un mateix compte de WhatsApp mantenim converses privades i converses professionals. Per evitar això el millor seria dissociar en dos números de telèfons el nostre compte de WhatsApp per temes purament professionals i per temes personals. Per a això hauríem d'utilitzar el telèfon amb dues targetes sim i dos números diferents.

Hi ha un altre avantatge si fem servir WhatsApp amb l'aplicació per a ordinadors. El consum de memòria ram és molt millor. Una cosa que és important de cara a que millori el rendiment del nostre ordinador. Sobretot si és una mica limitat tècnicament, com succeeix amb els ordinadors que tenen quatre gigues de memòria o menys.

S'ha comprovat que obrint en un Mac l'última versió de Chrome, tenint només activa la pestanya de WhatsApp web al navegador, consumeix 240 megues de memòria ram. Mentre que l'aplicació WhatsApp Desktop només consumeix 80 megues de memòria ram. Tot i que no s'ha provat a repetir l'experiment amb Windows, és altament probable que el consum de memòria sigui també inferior a l'app.

Sigui quina sigui la versió de WhatsApp per a ordinador que utilitzem, convé tenir en compte algunes qüestions importants de cara a la nostra privacitat. Sobretot si es treballa amb l'aplicació a un ordinador que no és el nostre. Els arxius de fotos, vídeos o documents que descarreguem es guardaran a l'ordinador a la carpeta de descàrregues del sistema operatiu. Convé ser curós amb això, ja que podem delatar aspectes delicats de la nostra privacitat. De fet, seria aconsellable que si descarreguem arxius personals no ho fem en un ordinador aliè. Sobretot si el material que descarreguem és molt sensible.

Telegram incorpora un sistema de fitxers al núvol que evita que hàgim de prendre determinats arxius. A més el competidor més directe de WhatsApp també es pot executar al navegador o amb una aplicació. Aquesta última incorpora una de les grans mancances que té la versió per a ordinadors de WhatsApp: Telegram permet realitzar trucades des de l'ordinador.

El que pot ser un gran avantatge si volem mantenir una conversa amb algú des del PC i no volem fer servir altres programes, com Skype. De fet, el seu ús en entorns professionals és bastant freqüent. Des de la versió d'escriptori de Telegram també podem fer coses com programar l'enviament de missatges.

Un fet que pot resultar de gran utilitat per fer arribar una informació o documents a algú en un moment concret. Esperem que WhatsApp implanti aviat característiques similars. Tot i que al final la seva popularitat no para de créixer: ja compta amb 2.000 milions d'usuaris.

 

Font: LaVanguardia.com