És una manera d'autentificar la veracitat del compte.
Verificar perfils és una acció que duen a terme les principals xarxes socials per autentificar la veracitat dels comptes i determinar que són els usuaris legítims dels perfils dels que les gestionen. Per a això apliquen diferents criteris de selecció, com revisar enllaços informatius de l'usuari, acarar documents d'identificació, analitzar la participació, entre d'altres, encara que els criteris varien d'unes a altres.
Twitter no permet verificar comptes des de fa més de dos anys, per considerar el seu mètode insegur.
Quan la xarxa social en qüestió considera que es compleixen tots els requisits, s'afegeix al perfil d'usuari un badge amb un «check blau» per indicar que el compte és autèntic i està verificat.
A continuació, repassem els mètodes que té l'usuari per sol·licitar la verificació dels seus comptes a Instagram, Facebook, Twitter i TikTok.
Com verificar el teu perfil a Instagram
Malgrat que Instagram verifica comptes d'usuaris influents de forma proactiva, qualsevol usuari pot sotmetre's a aquesta validació i sol·licitar que es validi el seu compte. No obstant això, la sol·licitud no és garantia d'aconseguir el check blau, si no es compleixen els requeriments d'Instagram, entre els quals es troba ser un usuari conseqüent i dinàmic a la xarxa social. Aquests són els passos i condicions per a la verificació:
- S'ha de tenir mínim una publicació pujada a la xarxa social.
- S'ha de tenir un document d'identificació a la mà.
- L'usuari ha d'ingressar al seu perfil des del mòbil i prémer el menú de configuració del seu compte representat per les tres ratlles horitzontals que se situa a la part superior dreta de la pantalla.
- Cal pressionar l'opció «Configuració» / «Compte» / «Sol·licitar Verificació»
- S'obre un formulari que cal omplir i adjuntar la documentació sol·licitada. Fet això, s'ha d'esperar la resposta d'Instagram sobre el procés de validació, que sol trigar unes setmanes. Si és rebutjat, no es podrà tornar a sol·licitar la verificació fins al menys un mes després.
Com verificar el teu perfil a Twitter
A Twitter, el check també és de color blau i es fa la verificació per confirmar l'autenticitat de personalitats públiques. No obstant això, en l'actualitat, si un usuari vol validar el seu compte a Twitter, no podrà fer-ho.
La xarxa social va suspendre aquest servei fa més de dos anys i el va qualificar com «trencat», al no poder garantir que les persones verificades fossin realment rellevants ni donar cabuda a totes les sol·licituds. Des de llavors, no s'ha pronunciat de nou. Això sí, recentment va assenyalar que etiquetarà els comptes falsos en una nova mesura per lluitar contra la desinformació a la plataforma.
Com verificar el teu perfil a Facebook
En el cas de Facebook, la verificació de comptes també es representa amb un check blau. No obstant això, aconseguir tenir-lo al perfil per a un usuari és tan complicat com fer-ho a Instagram. Facebook valida usuaris famosos i influents, però no a tot el món. En cas de ser una figura emblemàtica dins de la xarxa social, sense verificació, es poden seguir aquests passos per intentar aconseguir la verificació:
- S'ha de comptar amb al menys una publicació a Facebook.
- També és fonamental tenir totes les dades completades al perfil i amb elles, haver acceptat les condicions d'ús de la plataforma.
- La verificació es pot fer des de l'ordinador o el mòbil, i directament al perfil de l'usuari.
- Facebook sol·licita diferents requeriments en funció del tipus de perfil. Si s'és una persona, exigeix algun vídeo o fotografia amb un document d'identitat oficial, per exemple, passaport, permís de conduir o DNI. En cas de ser un compte empresarial, s'ha d'enviar una còpia de factures de serveis bàsics, per exemple, de telèfon, aigua, llum o algun document que identifiqui a l'organització. A més, s'ha d'enviar un enllaç real que doni pes i valor a la companyia, i tot element que suporti la veracitat del negoci.
- Un cop es compleixin tots els requisits i passos, Facebook valida la informació o no, declinant la verificació, en un període de temps que es pot demorar setmanes. En cas de rebuig, es pot tornar a enviar la sol·licitud, però 30 dies després d'haver rebut la declinació.
Fins fa poc també existia una verificació gris per a les Pàgines, que permetia verificar no només a les empreses i usuaris molt reconeguts, sinó també a altres perquè poguessin verificar la seva identitat. No obstant això, la verificació gris va ser eliminada per Facebook el passat mes d'octubre.
Com verificar el teu perfil a TikTok
Els usuaris de TikTok no poden iniciar una validació del seu perfil voluntàriament. És la xarxa social la que envia un correu electrònic indicant a l'usuari que ha estat seleccionat per a la verificació.
Malgrat que la xarxa social manté en secret els criteris que considera rellevants per validar un perfil, ha manifestat que els seus creadors han de ser autèntics, crear contingut de qualitat i ser conseqüents. Davant d'això, com millorar la reputació a TikTok i poder ser verificat:
- Crear continguts de qualitat amb vídeos gravats perfectament per millorar l'experiència dels usuaris.
- Fer vídeos virals amb temàtiques que realment impacten als usuaris i cridin la seva atenció. Han de ser vídeos entretinguts, originals i molt creatius.
- S'ha de ser un usuari consistent, que publiqui constantment contingut creatiu.
- Utilitzar hashtag rellevants i que siguin tendència a la plataforma.
- Tenir una bona quantitat de contactes dins de la xarxa social.
Font: Trecebits.com