Més informació

Miquel:  619 83 73 50

David:  629 16 20 32

Indicacions per a reconèixer una web fraudulenta

Tenir-los en compte t'evitarà ser estafat.

Amb l'auge de les noves tecnologies i aplicacions, cada vegada hi ha més empreses que es llencen a vendre per Internet. Poden ser un complement a la venta directa amb una botiga física o, directament, la venta principal i única dels productes o serveis que ofereixi l'empresa.

Sigui qualsevol de les dues formes, ens centrem en detectar web fraudulentes, ja que malauradament existeixen i no són precisament quatre o cinc, sinó que n'hi ha un bon munt.

A continuació des d'iPremsa us fem una breu explicació dels punts que cal tenir en compte i revisar bé per a que tothom pugui detectar un lloc web fals i que es dedica a vendre productes de manera fraudulenta.

1.- Direcció web o URL

És la identificació del lloc, pel qual entrem al navegador i, majoritàriament es realitza la compra. El fet important és que disposi d'un certificat digital de seguretat. Ho podem distingir si l'enllaç comença per httpS i té un candau verd a l'inici del nom. Si no és així, es recomana buscar un altre lloc on comprar, ja que voldrà dir que no és un lloc segur i que no xifra les dades rebudes, exponent-les perillosament.

2.- Estructura de la pàgina

Fer un cop d'ull ràpid abans de comprar ens permetrà detectar errors o informació sospitosa. Generalment, el contingut és una mala còpia del lloc original amb imatges pixelades o borroses. A més, si hi ha promocions o descomptes, aquests s'apliquen identicament a tots els productes, independentment del producte ni del preu inicial. Si ens interessa un producte i entrem a veure més detalls, comprovarem que la descripció és molt reduïda, sense donar quasibé detalls. Fuig.

3.- Pagar i marxar

Si arribem aquí, segurament ens enganxaran ja que no haurem vist les evidències anteriors. Tot i així, amb l'esperança d'aconseguir-ho, cal vigilar els mètodes de pagament que s'ofereixen. No solen oferir l'opció de Paypal ni una passarel·la que protegeixi les nostres dades quan es realitza el pagament. A més, solen demanar totes les dades personals i bancàries, cosa que a llocs legítims no succeeix.

4.- Informació legal

Si anem al peu de pàgina, acabarem de confirmar el què pensàvem. A vegades ni hi consta l'avís legal amb informació de l'empresa (CIF, raó social, etc.), ni política de devolucions, ni de cookies. Tot i així, quan hi consta, ens hi hem de fixar bé perquè sol ser-hi en anglés, sense traduir-se. Un altre fet important a tenir en compte.

Amb aquestes senzilles recomanacions, podrem evitar realitzar compres a llocs web fraudulents i no en serem víctimes.