Més informació

Miquel:  619 83 73 50

David:  629 16 20 32

10 consells per mantenir el teu ordinador protegit

De ben segur que si els segueixes, t'ajudaran a evitar riscos.

Des d'iPremsa volem aportar-te alguns punts a tenir en compte i que pots seguir per protegir la seguretat del teu ordinador. Per desgràcia, sol ser bastant comú que una conducta ingènua i innocent a Internet a vegades acabi passant-nos factura en forma de virus o d'algun tipus de problema o atac informàtic que vulneri la nostra privacitat o elimini informació.

Per aquest motiu, hi ha una sèrie de mesures que pots prendre per millorar la seguretat a Internet quan estiguis navegant per la xarxa, sobretot quan es treballen amb dades delicades com comptes bancaris o informació professional interna que és confidencial.

Els següents ítems ajudaran a gaudir de bona salut el teu ordinador i faran que la teva xarxa sigui més segura:

1. MANTÉ L'ANTIVIRUS ACTUALITZAT

Un dels eixos fonamentals de la seguretat és comptar amb un bon antivirus i antispyware que ens ajudi a protegir-nos de virus diversos, troians, programes espia i d'altre programari maliciós que poden danyar el nostre ordinador.

2. ELS ARXIUS SOSPITOSOS BEN LLUNY

Cal tenir molta cura de no descarregar fitxers adjunts estranys que ens arribin per correu electrònic. Però també quan es volen descarregar programes directament d'Internet pot succeir que ens baixem un executable maliciós. Tampoc és apropiat utilitzar xarxes P2P tipus Emule en un ordinador d'empresa.

3. PROTEGEIX-TE DEL PHISHING

Moltes vegades t'arribarà al correu un e-mail d'una entitat bancaria o del supermercat dient-te que entris en algun lloc per actualitzar informació o que has guanyat una compra gratuïta. En realitat, és un truc per robar informació privada, com el teu número de compte i contrasenya. Gairebé sempre posen el logotip del banc i l'emissor prové d'un servidor semblant al de l'entitat bancària. Mai confiïs en ells.

4. NO UTILITZIS SEMPRE LA MATEIXA CONTRASENYA

Una bona pràctica és no fer servir sempre la mateixa contrasenya als nostres comptes de correu, xarxes socials, paypal i comptes de banc. Qualsevol robatori d'identitat implica que la persona podria entrar a tots els nostres comptes fàcilment. Per evitar això, hi ha programes generadors de contrasenyes segures.

5. COMPROVA LA SEGURETAT DE LA TEVA XARXA WIFI

Les xarxes Wireless o sense fils s'han tornat molt populars per la seva comoditat, però en termes de seguretat plantegen moltes debilitats. En aquest sentit, algunes empreses prefereixen una xarxa local cablejada, evitant deixar la connexió a l'aire i així ser més restringida.

6. ATENCIÓ ON PUGES ELS TEUS ARXIUS

Les empreses d'allotjament de fitxers, encara que siguin molt conegudes i s'utilitzin habitualment en l'àmbit personal, poden no ser del tot segures per guardar informació empresarial. Sempre és millor comptar amb un backup professional per a les còpies de seguretat.

7. NO FACIS CLICK A ENLLAÇOS ESTRANYS

Encara que t'ho digui gent que coneixes. És molt comú que, sobretot a través de Twitter, algú t'enviï un missatge privat en anglès dient que punxis a un enllaç. No ho facis. Cuida la comunicació de la teva empresa.

8. INFORMA'T DELS PROVEÏDORS

Si estàs pensant en comprar algun tipus de programari, el què aconsellem és que primer t'assessoris amb la teva empresa de manteniment informàtic. És probable que hi hagi una opció millor. Sempre cal conèixer bé el proveïdor abans de comprar qualsevol producte.

9. NO FACILITIS DADES PERSONALS A DESCONEGUTS

Sembla obvi, però a vegades pots fer-ho de la manera més innocent. Un correu electrònic fals en el que se't demana informació, una botiga on-line que en realitat no existeix o una web que et demana un número de telèfon i acabes subscrivint-te a algun servei setmanal de missatgeria sense saber-ho.

10. FES UNA POLÍTICA DE SEGURETAT CORPORATIVA

Cal tenir cura que totes les àrees de l'empresa compleixin unes normes de seguretat, ja que un contratemps en un ordinador pot afectar a altres. Que els teus treballadors estiguin alerta d'aquestes recomanacions.

Recorda que algunes precaucions les podrà fer la teva empresa de manteniment informàtic, però altres hauràs de controlar-les quan estiguis en línia.

 

Font: GADAE